COD GALBEN de ceaţă: vizibilitate sub 50 de metri

ANM a emis în această dimineaţă o avertizare meteo de ceaţă pentru mai multe judeţe. 

14 nov. 2013, 05:33
COD GALBEN de ceaţă: vizibilitate sub 50 de metri

COD GALBEN de ceaţă în zona de sud a judetelor Dambovita, Prahova, Buzau, precum si in judetele Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti) si Calarasi, inclusiv drumurile nationale si europene aferente. Conform avertizării meteo, 
se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Până după amiază, temperatura aerului ajunge la valori maxime cuprinse în general între 6 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile intramontane şi 14 grade în Banat.  Vântul este ceva mai alert în sud şi în sud-est şi drept urmare scade uşor temperatura resimţită.

Şi în Capitală va fi o zi cu cerul încărcat de nori plumburii din care trecător plouă slab sau cade burniţă. Vântul suflă moderat, iar până la amiază mercurul din termometre abia dacă ajunge la 10, 11 grade, valoare foarte apropiată însă de normalul datei din calendar.

Deşi suntem la jumătatea ultimei luni de toamnă, regimul termic e încă uşor mai ridicat decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vesticve. Meteorologii prognozează maxime de la 6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în Dealurile de vest. Norii acoperă cerul o bună parte a zilei în regiunile extracarpatice unde, izolat, plouă slab. Doar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Orientali trecător  vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai turbulent în sud şi în est.