COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de ceaţă şi de vânt puternic, valabile în Muntenia, inclusiv municipiul Bucureşti, Transilvania şi Banat.

20 nov. 2013, 05:56
COD GALBEN de CEAŢĂ. Vezi zonele vizate

Până la ora 10:00, pe arii extinse din judeţele Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi estul municipiului Bucureşti, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să depăşească doar când sunt siguri că din sens opus nu se apropie vehicule, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe trei zile

Până la ora 14:00, în sudul judeţului Sibiu, cu zona montană aferentă, mai ales pe valea Oltului, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi local 55 de km/h şi care vor atinge la rafală 70-80 km/h.

Până la ora 14:15, în sudul şi vestul judeţului Timiş, sudul şi centrul judeţului Caraş-Severin şi zona de munte aferentă şi sudul şi vestul judeţului Arad, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 60-70 de km/h.