Cod galben de furtuni, ANM anunţă din nou fenomene extreme. Harta zonelor vizate

Meteorologii anunţă un sfârşit de săptămână cu furtuni. Instabilitatea atmosferică începe de azi în vestul şi nordul ţării, urmând să se extindă în zilele următoare pe tot teritoriul.

09 iun. 2022, 09:58
Cod galben de furtuni, ANM anunţă din nou fenomene extreme. Harta zonelor vizate

Cod galben de furtuni. În perioada 9 iunie, ora 12 – 9 iunie, ora 21, ANM anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.
PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM confirmă că iunie este cea mai ploioasă lună din an. VREMEA pe regiuni
    Notă: Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării, anunţă ANM.

Cod galben, harta zonelor vizate de alerta ANM:

Vremea, în Bucureşti, se menține apropiată de normalul termic al perioadei, cu temperaturi de 27 de grade joi, anunţă meteorologii. Spre seară sunt posibile ploi și descărcări electrice. Administraţia Naţională de Meteorologie informează, în prognoza specială pentru București, valabilă joi între orele 12.00 – 21.00, că vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Prognoza meteo vineri, în țară

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în sudul şi în estul ţării, local în centru şi pe spaţii mai mici în restul teritoriului. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări locale şi temporare, în special asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade.

Sâmbătă, în țară

Vremea se va menține în general instabilă. În majoritatea zonelor, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și la munte, iar noaptea mai ales în cele estice și sud-estice, dar local şi temporar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

Sâmbătă, în București

Vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în mod normal la această dată, va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citește și PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM confirmă că iunie este cea mai ploioasă lună din an. VREMEA pe regiuni

Duminică, în țară

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în jumătatea sud-estică a țării, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în vestul, estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade.

Duminică, în București

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.


loading...
Partenerii noștri