COD GALBEN de furtuni în jumătate de ţară. Este vizat şi Litoralul

ANM a emis o nouă alertă de fenomene meteo periculoase. Sunt vizate peste 20 de judeţe din centrul şi sudul ţării.

09 iun. 2021, 10:12
COD GALBEN de furtuni în jumătate de ţară. Este vizat şi Litoralul

COD GALBEN. În intervalul 09 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce voravea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse,25…50 l/mp. Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii, anunţă ANM.

Furtună în Capitală. Străzi inundate în urma ploilor torenţiale

Cod galben
COD GALBEN. Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania,precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată cese va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

O groapă apărută din senin a semănat panică în curtea unui spital din Ierusalim. Momentul în care mașinile sunt „înghiţite” VIDEO

Meteorologii au actualizat miercuri prognoza specială emisă pentru Bucureşti, avertizând că până vineri vor fi perioade cu ploi torențiale şi vânt. Temperaturile vor oscila între 27 şi 13 grade Celsius.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor de miercuri, joi și vineri (09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…15 l/mp și izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…27 de grade, iar cele minime de 13…16 grade.

 


loading...
Partenerii noștri