Cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din mai multe judeţe

Publicat: Miercuri, 06 Iunie 2018 14:04 // Actualizat: Miercuri, 06 Iunie 2018 14:04 // Sursa: romaniatv.net

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din judeţele Buzău, Alba şi Cluj, în următoarele ore.

Până la ora 19:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici de pe afluenţii Crişului Repede aferenţi sectorului - amonte S.H. Ciucea (judeţul Cluj).

În acelaşi interval, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Săcuieni.

De asemenea, până la ora 20:00, vor fi inundaţii pe râurile mici din bazinul superior al râului Arieş (judeţul Alba), pe afluenţii Buzăului aferenţi sectorului aval Acumulare Siriu - amonte S.H. Măgura (judeţul Buzău), dar şi în bazinul hidrografic al râului Cătiaşul Pleşcari.

Atenţionările au fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Crişuri, Buzău-Ialomiţa şi Mureş, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj, Buzău şi Alba.

Vezi şi: COD PORTOCALIU şi GALBEN de FURTUNI. Vezi zonele vizate

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H