COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară. Vezi HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor (INHGA) a emis, joi, un cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară.

14 apr. 2016, 10:40

COD GALBEN. În intervalul 14.04.2016 ora 18:00 – 15.04.2016 ora 12:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), pe afluenţii râurilor Iza şi Lăpuş (judeţul Maramureş) şi pe afluenţii mici ai Someşului aval s.h. Dej (judeţele Cluj, Sălaj şi Satu Mare).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Tur. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de vreme rea pentru perioada 14 aprilie ora 12.00 – 15 aprilie ora 18.00.

Citeşte şi Două zile cu FURTUNI, descărcări electrice şi GRINDINĂ. Lapoviţă şi vânt de peste 90 km pe oră la munte