COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, mai multe coduri galbene de inundaţii pe mai multe râuri din ţară.

26 iul. 2016, 14:30
COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

COD GALBEN. În intervalul 26.07.2016 ora 15:10 – 26.07.2016 ora 21:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele Iza, Tur și Lăpuș (bazin superior și mijlociu), județele Maramureș și Satu Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul mijlociu al râului Lăpuș.

COD GALBEN. În intervalul 26.07.2016 ora 15:10 – 26.07.2016 ora 21:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinul superior și mijlociu al râului Crișul Negru – aferente județului Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul mijlociu al râului Crișul Pietros (zona localităților Poienii de Sus și Poienii de Jos).

Citeşte şi Vremea face ravagii în România: Culturile distruse de grindină, zeci de gospodării inundate VIDEO

COD GALBEN. În intervalul 26.07.2016 ora 14:45 – 26.07.2016 ora 21:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor Sebeș, Cugir și Strei și afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte confluență Strei, județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Sebeș.

COD GALBEN. În intervalul 26.07.2016 ora 13:25 – 26.07.2016 ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: bazinele superioare ale râurilor Someșul Mic, Almaș, Agrij și Crasna (județele: Cluj și Sălaj); bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Crișul Repede și Barcău (județele: Bihor, Cluj și Sălaj).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Crișul Repede și Someșul Mic.

Citeşte şi Dezastru în China: 300 de morţi şi dispăruţi şi o jumătate de milion de sinistraţi în urma inundaţiilor care au lovit ţara