COD GALBEN de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni un cod galben de inundaţii, valabil în intervalul 10.06.2013 ora 18.00 – 11.06.2013 ora 16.00, pe 21 de râuri din ţară.

10 iun. 2013, 11:35

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Astfel, se instituie COD GALBEN începând din data de 10.06.2013 ora 18:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru (judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş Severin), Jiu superior şi afluenţi (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi) şi afluenţii Oltului din judeţele Gorj, Vălcea şi Olt.

Se instituie COD GALBEN începând din data de 11.06.2013 ora 03:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova şi Bistriţa (judeţul Suceava).

Se menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate.

NOTĂ: Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din jumătatea de vest a ţării.

Citeşte şi ANM a emis COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vânt. Vezi HARTA cu zonele vizate