Cod galben de inundaţii pe râul Olt, pe raza judeţelor Covasna, Harghita şi Brașov, până la ora 21:00

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

17 aug. 2017, 13:09
Cod galben de inundaţii pe râul Olt, pe raza judeţelor Covasna, Harghita şi Brașov, până la ora 21:00

Potrivit hidrologilor, până la ora 21:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe: afluenții Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara — amonte acumulare Voila (județele Covasna, Harghita și Brașov).

INHGA menționează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele inferioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic.

Atenționarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna, Harghita și Brașov.

Citeşte şi Cod galben de inundaţii pe râurile mici din mai multe judeţe