Cod GALBEN de NINSORI, vânt puternic şi ploi în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de cod galben de ploi, vânt puternic şi ninsori viscolite pentru perioada 14 martie, ora 12 - 15 martie, ora 20.

13 mart. 2013, 11:11
Cod GALBEN de NINSORI, vânt puternic şi ploi în toată ţara

În perioada 14 martie, ora 12 – 15 martie, ora 10, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noapte de joi spre vine se transformă în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge.

Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp, îndeosebi în zona montană 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla puternic, cu peste 80 … 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită.

În intervalul 15 martie, ora 10 – 15 martie, ora 20, intră în vigoare un alt cod galben de ploi, vânt puternic şi ninsori viscolite pentru toată ţara. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle puternic, cu peste 90 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Citeşte şi Plouă în toată ţara, iar temperaturile scad până la -8 grade. PROGNOZA METEO PE 2 SĂPTĂMÂNI

Vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intracarpatice, iar în zilele de sâmbătă şi duminică în toată ţara.