Cod galben de ploi şi vijelii în 15 judeţe. Pe litoral vine urgia!

ANM a emis două atenționări cod galben de ploi torențiale și vânt puternic. Ambele vizează județe din centrul și din estul țării și sunt în vigoare până duminică.

08 iul. 2023, 14:15
Cod galben de ploi şi vijelii în 15 judeţe. Pe litoral vine urgia!
Cod galben de ploi şi vijelii în 15 judeţe. Pe litoral vine urgia!

Cod galben de ploi şi vânt puternic în 15 judeţe. Atenţionările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt valabile până duminică seara.

Citeşte şi: Alertă meteo. Ciclonul care aduce furtuni electrice se mută pe Litoral. Vreme cu ploi torenţiale la munte şi în Bucureşti

Primul cod galben emis de ANM este unul de vânt puternic, valabil de sâmbătă, ora 10:00, până duminică, ora 20:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h.

Citeşte şi: Se dezlănţuie urgia în următoarele zile, vom avea disconfort ridicat şi furtuni violente

Al doilea cod galben anunță cantități însemnate de apă în județele Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea. În aceste județe, va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.