Cod galben de vânt, în aproape toată țara. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor!

Meteorologii au anunțat cod galben de vânt începând de astăzi și până duminică la ora 11.00

07 oct. 2023, 11:58
Cod galben de vânt, în aproape toată țara. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor!

Anunț de ultim moment al meteorologilor. Cod galben de vânt de astăzi, până duminică la ora 11.00. Sâmbătă, codul galben este valabil pentru zona montană, în timp ce duminică codul galben va fi valabil pentru aproape toată țara.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni, vântul va avea intensificări, cu viteze de
60…80 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Sâmbătă, intensificările vântului vor fi local și temporar și în restul zonei montane, în nordul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Duminică, 8 octombrie, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării.

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 10 – 8 octombrie, ora 11.

Cade prima zăpadă în weekend. Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori la munte: „Este posibil să avem valori negative”

Weekend-ul aduce o vreme foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură, intervale cu vânt puternic în mai multe zone și ploi locale, dar şi ninsori la munte.

”În zona montană foarte înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, pe parcursul zilei de duminică, la altitudini foarte mari sunt posibile şi precipitaţii mixte, primele din acest sezon, însă nu trebuie să ne mire, pentru că este toamnă.(…) Astăzi, rămânem cu vremea caldă în mare parte din ţară, cu maxime care vor depăşi 20 de grade peste tot, doar în depresiuni să fie undeva pe la 17-18 grade. Vom avea 27 de grade în sudul ţării.

Temperaturi cu minus vom avea în Transilvania, în noaptea de duminică spre luni şi luni spre marţi. În depresiuni, sunt posibile şi valori de minus 5 – minus 3 grade”

CITESTE SI: Prognoza meteo. Val de aer polar peste toată România, se trece de la vară direct la iarnă. Temperaturile ajung la limita îngheţului