COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Vezi zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de vânt puternic valabil în mai multe zone din ţară.

15 apr. 2016, 05:28
COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC. Vezi zonele vizate

COD GALBEN. Între orele 13:00 şi 18:00 local în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși la rafală 55 – 60 km/h. Fenomene asociate: izolat, averse slabe.

Potrivit Infotrafic, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, așadar este necesar, din partea conducătorilor auto, să conștientizeze pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto sunt sfătuiţi să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Citeşte şi Apă de un metru, puhoaie dezlănţuite. Un bătrân a fost la un pas să se înece pe stradă VIDEO