CODUL GALBEN de viscol şi ninsori a fost prelungit în sud-estul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit CODUL GALBEN de ninsori şi viscol, valabil în partea de sud-est a României, până marţi la ora 20.00.

26 mart. 2013, 08:53

În intervalul 26 martie, ora 11.00 – 26 martie, ora 20.00 va mai ninge în estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În sud-est vântul va depăşi la rafală 50…60 km/h, viscolind local zăpada.

Notă: În intervalul 26 martie, ora 20.00 şi până în noaptea de miercuri spre joi, 27/28 martie, vor mai fi precipitaţii, predominant ninsori, în majoritatea regiunilor, inclusiv în zona Capitalei, dar în general liniştite şi slabe cantitativ.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai multe şcoli din ţară sunt închise, pe anumite sectoare de drum se circulă îngreunat, iar câteva localităţi au rămas fără curent electric.

Vreme extremă este şi în Europa, după ce iarna a revenit în forţă în mai multe multe ţări, care se confruntă cu ninsori masive şi viscol puternic. MAE a emis atenţionări pentru românii care vor să călătorească în Croaţia, Slovenia, Ungaria, ţări afectate de condiţiile meteo nefavorabile.