COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi. Litoralul este vizat de furtuni

ANM a emis luni alte două avertizări de vreme rea valabile în următoarele 24 de ore. Vor fi ploi însemnate cantitativ în estul României.

05 iul. 2021, 10:11
COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi. Litoralul este vizat de furtuni

COD GALBENInterval de valabilitate: 05 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 12:00Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosfericăZone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, anunţă ANM.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate:ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În județele Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat de peste 60…80 l/mp.

PROGNOZA METEO 5 iulie. Valul de caniculă se apropie de România, de miercuri temperaturile vor urca la 38 de grade

Prognoza meteo: fără ploi în Bucureşti

Regimul termic va redeveni călduros în Bucureşti pe parcursul zilelor de luni şi marţi, iar condiţiile de apariţie a ploilor de scurtă durată sunt scăzute, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Conform sursei citate, în Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condiţiile pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 30 – 31 de grade, iar cea minimă de 17 – 18 grade, mai scăzută în zona pre-orăşenească spre 15 grade.

Cod galben de caniculă de miercuri

PROGNOZA METEO 5 iulie. Miercuri, valul de cãldurã va persista şi se va intensifica în vest şi în sud-vest, unde local va fi caniculã şi maximele termice se vor încadra între 33 şi 38 de grade. Valorile de temperaturã vor creşte şi în restul ţãrii şi se vor situa în marea lor majoritate între 26 şi 32 de grade. Disconfortul termic va fi în accentuare în special în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã. În regiunile estice şi sud-estice probabilitatea pentru perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã (local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat grindinã) se va menţine ridicatã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în sud-est, iar noaptea în extremitatea sud-vesticã, dar rafale de scurtã duratã se pot asocia şi averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

Vară caniculară, va fi bătut recordul absolut de temperatură în România? Luna iunie a înregistrat călduri fără precedent
Şi al Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu disconfort termic în accentuare. Cerul va fi variabil, dar în orele dupã-amiezii vor fi perioade în care se pot semnala fenomene de instabilitate atmosfericã -averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO 5 iulie. Joi, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, în regiunile vestice şi sud-vestice se va menţine local canicularã, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe alocuri averse, cu probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri în Dobrogea, în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.