Cod portocaliu de furtună și vijelii în București și Ilfov. A fost emis mesaj RO-Alert

Capitala și județul Ilfov se află sub o avertizare Cod portocaliu de furtună și vijelii, sâmbătă, până la ora 17.00.

16 iul. 2022, 16:16
Cod portocaliu de furtună și vijelii în București și Ilfov. A fost emis mesaj RO-Alert

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, descărcări electrice, grindină”, în municipiul București.

De asemenea, s-a dat cod portocaliu și pentru județul Ilfov, următoarele localități: Buftea, Chitila, Măgurele, Periș, Bragadiru, Balotești, Domnești, Snagov, Ciolpani, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale, Corbeanca, Dărăști-Ilfov. În Ilfov avertizarea e valabilă până la ora 17.30.

ISU a emis un mesaj RO-Alert prin care avertizează populația.

„Avertizare meteo – intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 25 l/mp. Perioada de manifestare 16.00 – 16.55. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesajul Ro-Alert primit de români.

Cum va fi vremea duminică în țară și București

În țară. În sudul ţãrii vremea se va menţine cãlduroasã, dar în restul teritoriului -cu precãdere în nord şi în centru- se va resimţi o rãcorire. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe alocuri averse însoţite de descãrcãri electrice în zonele montane şi posibil în sud-est. Local şi temporar, mai ales pe parcursul zilei, vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în nordul Moldovei şi în sud-vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 20 de grade pe litoral.

În București. Vremea va fi cãlduroasã, cu o temperaturã maximã ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare în general de 45…50 km/h. Minima nopţii va fi de 16…17 grade, mai scãzutã în zona periurbanã spre 13 grade.