Cod galben de inundaţii în mai multe judeţe

Hidrologii au emis, miercuri seara, avertizări Cod galben de inundații, valabile până joi, la ora 2:00, în bazine hidrografice din județele Buzău și Maramureș.

21 iun. 2017, 13:57
Cod galben de inundaţii în mai multe judeţe

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Buzăului aferenți sectorului aval S.H. Nehoiu, județul Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și severitate mai mare în bazinele hidrografice Pănătău, Bălăneasa și Nișcov.

De asemenea, tot până joi, la ora 2:00, este în vigoare atenționarea Cod galben de inundații valabilă pe râurile mici din bazinele hidrografice Lăpuș — bazin superior amonte S.H. Răzoare, județul Maramureș.

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și severitate mai mare pe râurile mici din bazinul hidrografic Lăpuș aferente sectorului amonte confluență cu râul Suciu.