COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre. Vezi oraşele afectate

Hidrologii au emis, joi, o avertizare de tip cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, valabilă pentru oraşele Calafat şi Bechet.

04 apr. 2013, 12:35
COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre. Vezi oraşele afectate

Tot pe Dunăre, hidrologii au emis avertizări de tip cod galben pentru localităţile Gruia, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea, Izvoare, Cernavodă, Brăila, Isaccea, precum şi pentru Feteşti – aflat pe Braţul Borcea şi Tulcea – aflat pe Braţul Tulcea.

Daniela Rădulescu, director la INHGA, a declarat joi, că Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor ar putea institui, vineri sau sâmbătă, cod portocaliu pe Dunăre, între Calafat-Zimnicea, din cauza creşterii debitului de apă, cod care ar putea fi extins şi între Zimnicea-Gruia, a declarat

Ea a arătat că, în prezent, debitul Dunării atinge 10.200 metri cubi/secundă, dar că este posibil să crească, fiind de aşteptat ca Dunărea să atingă la intrarea în ţară un debit de 12.000 metri cubi/secundă.

CITEŞTE ŞI COD ROŞU de inundaţii, pe Jiu. Mii de oameni izolaţi şi case luate de ape, în mai multe judeţe VIDEO

Ploile vor continua în următoarele zile, în anumite zone, iar cantităţile de precipitaţii sunt estimate la 10-15 litri/metru pătrat, fără ca Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) să aibă în vedere la acest moment emiterea unei noi atenţionări, a anunţat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Directorul ANM a precizat că, vineri noaptea, va ploua în sud-vestul ţării (Mehedinţi şi Caraş), cu 10-15 litri/mp, iar duminică noaptea va ploua în sudul judeţelor aflate în sudul ţării.

În intervalul 13-14 aprilie vor fi înregistrate precipitaţii în nordul şi centrul României, precum şi în Moldova.