Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Hidrologii au instituit luni Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Bacău, Covasna, Harghita, valabil luni până la ora 23:00.

10 iun. 2019, 15:15
Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din ţară

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie în bazinele hidrografice: Râul Negru – bazin superior, Trotuş – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Oneşti – aval S.H. Târgu Ocna, judeţele Bacău, Covasna şi Harghita.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Oituz – bazin mijlociu şi superior, precizează sursa citată.

Pe de altă parte, tot până luni noaptea la ora 23:00, a fost emis un Cod galben care vizează râurile mici din bazinul hidrografic Siret (bazin inferior) în judeţul Galaţi.