Cod portocaliu de vijelii în Bucureşti, prelungit până spre miezul nopţii! Au fost emise mesaje Ro-alert!

Meteorologii au emis duminică un nou cod portocaliu de vijelii. Avertizarea este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu.

05 iun. 2022, 21:53
Cod portocaliu de vijelii în Bucureşti, prelungit până spre miezul nopţii! Au fost emise mesaje Ro-alert!

Cod portocaliu de vijelii în Bucureşti. Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea până la ora 23:50.

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de 70 – 90 km/h, grindină de dimensiuni mici și medii, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice.

În consecinţă, a fost transmis un nou mesaj prin sistemul RO-Alert.

Ştirea iniţială.

În Capitală este anunţată o vijelie puternică cu rafale de 75 – 90 km/h. De asemenea, vor fi ploi torenţiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de dimensiuni mici şi medii, conform ANM.

Autorităţile au transmis şi un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-alert.

Cod portocaliu de vijelii în Bucureşti. Mai mulţi copaci au distrus case şi maşini

Pompierii au anunţat că au intervenit în mai multe zone din Bucureşti. Din cauza furtunii puternice, opt copaci s-au prăbuşit peste maşini, peste un imobil şi peste trotuar.

Cod portocaliu de vijelii în Ilfov şi Giurgiu

De asemenea, până la ora 22:30, aceleaşi fenomene se vor semnala în judeţele Giurgiu (Mihăileşti, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepureşti, Bulbucata) şi Ilfov (Măgurele, Bragadiru, Domneşti, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu).

Citeşte şi: Cum va fi vremea în iunie şi iulie 2022. ANM anunţă vreme călduroasă, caniculară în unele zone din România

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Citeşte şi: COD GALBEN de furtuni şi vijelii, de duminică de la prânz, în 33 de judeţe. Nici Capitala nu scapă de furia vremii VEZI HARTA