COD PORTOCALIU de VISCOL în unele zone din ţară. Judeţul Tulcea este ÎNCHIS complet

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, un cod galben şi un cod portocaliu de viscol, valabile în mai multe zone din ţară. Autorităţile au decis să închidă toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea, iar o localitate a rămas fără curent electric.

18 ian. 2016, 07:14
COD PORTOCALIU de VISCOL în unele zone din ţară. Judeţul Tulcea este ÎNCHIS complet

COD PORTOCALIU. Între orele 14:00 şi 17:00, în estul județului Tulcea, în special zona costieră şi Delta Dunării, se va semnala vȃnt cu viteze la rafală de 70 – 90 km/h, viscolind si troienind zăpada.

COD GALBEN. Între orele 12:40 şi 16:40 în județele Botoșani şi Suceava se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65 km/h, izolat 70 km/h, iar în zona montană înaltă de 100 km/h.

Citeşte şi IARNA a pus stăpânire pe România. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Nicio persoană din județul Tulcea nu mai poate părăsi județul, după ce autoritățile au decis închiderea temporară a traficului auto pe tronsonul Somova-Isaccea de pe DE 87, din cauza viscolului și ninsorilor. O singură localitate din județ, Smârdan, nu este alimentată cu energie electrică.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, circulația autovehiculelor a fost închisă luni, începând cu ora 9.30, atât pe segmentul de șosea amintit, cât și pe tronsonul Cataloi-Nalbant-Nicolae Bălcescu, DN 22A Tulcea-București.

De altfel, încă din prima parte a zilei de duminică, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de pe lângă Prefectura județului Tulcea au decis suspendarea temporară a traficului auto pe același DN 22A, la limita cu județul Constanța, precum și pe un tronson aflat la limita cu același județ de pe drumul național Tulcea-Constanța. Și pe alte tronsoane de pe nouă drumuri județene circulația autoturismelor a fost suspendată temporar din cauza viscolului și a ninsorilor abundente.

Circulația autoturismelor va fi reluată după îmbunătățirea condițiilor meteorologice, până atunci autoritățile recomandându-le tulcenilor să nu plece la drumuri lungi decât în situații de strictă necesitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii județului Tulcea, s-a dispus suspendarea temporară a probei practice din procedura de examinare a candidaților la permisul de conducere, aceștia urmând să fie reprogramați începând de luna viitoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un COD GALBEN de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară.

Citeşte şi COD ROŞU de ninsori şi viscol în Bulgaria

Situaţia este dramatică în mai multe zone ale ţării după viscolul şi ninsorile din ultimele 24 de ore. Moldova este izolată de restul ţării, iar toate drumurile din judeţul Ialomiţa sunt închise. Oraşul Brăila este şi el blocat complet. Fie că au avut nevoie de ajutor medical, fie că au rămas blocaţi în maşini sau pe trenuri, mii de români au de suferit.