COD PORTOCALIU şi COD GALBEN DE INUNDAŢII pe Dunăre

Având în vedere situaţia hidrologică actuală, prognoza debitelor pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) şi evoluţia debitelor defluente de la S.H.E.N. Porţile de Fier, Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit, miercuri, avertizarea COD PORTOCALIU pe Dunăre.

10 apr. 2013, 13:28
COD PORTOCALIU şi COD GALBEN DE INUNDAŢII pe Dunăre

Astfel, în intervalul 10 aprilie, ora 16.00 – 17 aprilie, ora 18.00, se menţine CODUL PORTOCALIU pe Dunăre pe sectorul aval Porţile de Fier – Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia) din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

De asemenea, începând de joi, 11 aprilie, ora 6:00, se instituie CODUL PORTOCALIU pe Dunăre pe sectorul Hârşova-Brăila (sector îndiguit) şi pe braţele Dunării, în judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Codul portocaliu înseamnă posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie şi risc de viituri generatoare de revărsări importante.

Mai mult, se menţine CODUL GALBEN pe Dunăre pe sectoarele Zimnicea-Hârşova şi aval Brăila şi pe braţul Borcea  (Călăraşi-Vadu Oii) – judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea.