COD ROŞU anunţat de ANM pentru următoarele ore. Vântul va sufla cu aproape 150 km pe oră!

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 145 km/h.

21 feb. 2023, 15:50
COD ROŞU anunţat de ANM pentru următoarele ore. Vântul va sufla cu aproape 150 km pe oră!

Cod roşu de vânt puternic în zona montană a judeţului Suceava. Rafalele pot depăşi 145 de kilometri la oră.  Avertizarea meteo Cod roşu este în vigoare marţi de la ora 14.40 până la ora 18.00.

În zona de munte a judeţului Suceava, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 145 km/h.

Meteorologii au actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, aceasta fiind valabilă până miercuri dimineaţă, în zonele de munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, şi până marţi seară în sudul, centrul şi estul ţării. Tot la munte, dar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol. În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă, cu temperaturi care pot atinge 18-19 grade.

Prognoza meteo 22 februarie 2023. Cum va fi vremea în perioada următoare, ce spun meteorologii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările emise anterior, fiind emis Cod galben privind intensificări ale vântului, de marţi de la ora 10.00 până miercuri, la ora 8.00.

Astfel, la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 70-100 km/h.

Până marţi la ora 22.00, este în vigoare un Cod portocaliu privind intensificări puternice ale vântului şi viscol, la munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, au arătat meteorologii.

Citește și PROGNOZA METEO. „Babele” nu se dezmint nici în 2023, vom avea fluctuaţii mari de temperatură şi precipitaţii în fiecare zi
O altă avertizare Cod galben va fi valabilă până marţi, la ora 22.00, vizând intensificări ale vântului. ”În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75…85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile galben şi portocaliu vizează judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

În Bucureşti, până miercuri dimineaţă, vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade (peste 10 grade faţă de cea normală), iar cea minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale de 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.