Cod roșu de furtuni! Prahova și Dâmbovița sub tirania fenomenelor meteo extreme VIDEO

Un cod roșu de furtuni a fost anunțat în Prahova și în Dâmbovița, unde fenomenele meteo exrem au dezlănțuit un adevărat haos.

02 iul. 2021, 12:45
Cod roșu de furtuni! Prahova și Dâmbovița sub tirania fenomenelor meteo extreme VIDEO

Un cod roșu de furtuni a fost anunțat în Prahova și în Dâmbovița, unde fenomenele meteorologice extreme au făcut prăpăd.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod roşu de averse torenţiale, ce vizează zone din judeţul Prahova.
Potrivit meteorologilor, până la ora 12:50, în judeţul avertizat, în localităţile Câmpina, Băicoi, Vălenii de Munte, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Măgureni, Scorţeni, Gura Vitioarei, Drajna, Băneşti, Poiana Câmpina, Măgurele, Vâlcăneşti, Teişani, Aluniş, Cocorăştii Mislii, Dumbrăveşti, Gornet, Predeal-Sărari, Păcureţi şi Cosminele, se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 30 – 35 l/mp, însoţite de frecvente descărcări electrice.

În zona avertizată s-au acumulat, deja, în jur de 50 de litri/mp.

Cod galben și portocaliu de furtuni

O avertizare de cod galben și portocaliu a fost emisă  în intervalul 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00, valabil pentru nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp. În localitățile sub cod portocaliu de furtuni, cantitățile de apă vor depăși izolat peste 60…70 l/mp.