Cod roşu de intervenţie, accident cu cinci victime în Caraş Severin, intervine elicopterul SMURD

România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană, potrivit Eurostat.

21 iun. 2023, 11:26
Cod roşu de intervenţie, accident cu cinci victime în Caraş Severin, intervine elicopterul SMURD

Accident cumplit miercuri. Cinci persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă, după un accident între două mașini, între Reșița și Lupac, din județul Caraș-Severin. Pentru una dintre victime intervine elicopterul SMURD. Potrivit ISU Caraș-Severin, accidentul rutier a avut loc pe DJ581, între localitățile Reșița și Lupac, fiind implicate două autoturisme.

În accident au fost implicate cinci victime, dintre care două încarcerate, câte una în fiecare mașină. Este vorba despre doi bărbați care au fost scoși conștienți.

Bărbat mort într-un accident grav în Suceava. În urma impactului a fost aruncat din mașină

„Toate cele cinci victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior trei dintre acestea au fost transportate la UPU Reșița, două de către echipajul SAJ și una de către echipajul SMURD. Cea de-a patra victimă a fost preluată de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la Timișoara”, spun reprezentanții ISU Caraș-Severin. A cincea victimă nu a avut nevoie să fie dusă la spital.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană (Eurostat)

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), relatează Agerpres.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) şi Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) şi Letonia (78).

Permisul de conducere ar putea fi eliminat la nivelul Uniunii Europene
În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, faţă de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2021, au fost în total 45 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.