Cod roşu de nivel 5, cel mai ridicat, în Marea Britanie. Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când se întâmplă acest lucru

Nivelul amenințării Covid a fost ridicat luni, în premieră, la cel mai înalt nivel de autorităţile din Marea Britanie. Sub alerta de nivel roșu cinci, există un „risc material” ca spitalele să fie copleșite și, totodată, să fie luate măsuri mai stricte de distanțare socială.

04 ian. 2021, 18:53
Cod roşu de nivel 5, cel mai ridicat, în Marea Britanie. Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când se întâmplă acest lucru

Centrul Comun de Biosecuritate – care include cei patru ofițeri medicali principali din Marea Britanie – a fost cel care a decis ridicarea alertei de securitate la nivelul 5, cod roşu, pe întreg teritoriul ţării, după cum scrie The Sun. Anunţul oficial ar urma să fie făcut de premierul Boris Johnson, care este aşteptat să se adreseze luni seara naţiunii, la ora locală 20, 22.00 – ora României.

Deja se vehiculează că Guvernul de la Londra va trece la închiderea școlilor pentru a reduce numărul tot mai marew al infectărilor, care trece de 50.000, zilnic.

Nivelul cinci este introdus atunci când transmisia este ridicată sau în creștere, ceea ce ar putea în cele din urmă să perturbe serios serviciile medicale.

Citeşte şi Se reiau zborurile cu Marea Britanie. Ce condiții trebuie să îndeplinească pasagerii la intrarea în România

Marea Britanie a trecut de la nivelul 4 la nivelul 3 pe data de 19 iunie, ca parte a unei relaxări treptate a măsurilor restrictive, dar nivelul a crescut din nou în septembrie, deoarece infecțiile au continuat să crească. Acum este pentru prima dată când se trece la nivelul 5, cod roşu, pe fondul descoperirii în urmă cu câteva săptămâni a unei tulpini mutante a noului coronavirus.

Cu câteva ore în urmă, Scoţia a anunţat deja prelungirea lockdown-ului.