COD ROŞU de POLUARE în Beijing, capitala Chinei

Autorităţile din Beijing au decretat, pentru prima oară, alertă maximă din cauza poluării din metropola chineză.

07 dec. 2015, 13:37
COD ROŞU de POLUARE în Beijing, capitala Chinei

Codul roşu intră în vigoare de luni, din cauza unui nor de poluare care va acoperi de marţi capitala, timp de două zile.

Citeşte şi: ALERTĂ de POLUARE în Madrid. Parcarea în centrul oraşului a fost interzisă VIDEO

O mare parte a Chinei, cu o suprafaţă cât Spania, se află sub alertă de poluare de mai multe zile, însă acum nivelul este critic. Şcolile şi grădiniţele sunt închise, iar oamenii sfătuiţi să evite să iasă din case, potrivit România TV.

Poluarea atinge cote periculoase în special în timpul iernii când sunt puse în funcţiune sistemele de încălzire, iar curenţii de aer sunt mai puţin activi ceea ce înseamnă că vântul nu este suficient de puternic pentru a risipi norul de poluare.

China se luptă să reducă poluarea atmosferică de notorietate de la Beijing de mai multă vreme, însă rezultatele nu sunt mulțumitoare. Un prim obiectiv este legat de reducerea densității particulelor PM2,5, particule dăunătoare cu diametrul mai mic de 2,5 microni, aflate în suspensie în atmosferă.

În urmă cu o săptămână, la Beijing, nivelul din aer al particulelor PM2,5 a atins valoarea de 650 micrograme pe metru cub. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nivelul maxim dincolo de care aceste particule ajung să pună în pericol sănătatea este de 25 micrograme pe metru cub de aer.