COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi judeţele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie a prelungit avertizarea cod roşu, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, până joi dimineaţă. De asemenea, hidrologii au emis, miercuri, un cod portocaliu de inundaţii în Dâmboviţa şi Giurgiu.

30 iul. 2014, 05:52
COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi judeţele vizate

COD ROŞU, valabil în perioada 30.07.2014, ora 8:00 – 31.07.2014, ora 8:00.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din bazinul superior al râului Vedea se menţine şi extinde avertizarea COD ROŞU, emisă de ABA Argeş-Vedea, începând cu data de 30.07.2014, ora 8:00 pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

CITEŞTE ŞI: Doi oameni au murit în Argeş şi altul este dat dispărut, în urma viiturilor apocaliptice

COD PORTOCALIU valabil în intervalul 30.07.2014, ora 19:15 – 31.07.2014, ora 02:00.

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale pe râurile mici din bazinele superioare ale Sucevei, Brodinei şi Moldoviţei – judeţul Suceava.


loading...
Partenerii noștri