COD RUTIER 2019: Ce riscă şoferii prinşi fără ITP la maşină

Publicat: Miercuri, 20 Februarie 2019 09:16 // Actualizat: Miercuri, 20 Februarie 2019 09:16 // Sursa: romaniatv.net

Şoferii care circulă cu maşini fără ITP ar putea scăpa doar cu o amendă. Un deputat a propus ca poliţiştii să nu mai ridice talonul şi plăcuţele de înmatriculare, aşa cum se întâmplă acum. Ba chiar vrea să le dea răgaz 15 zile, să meargă cu maşina în service.

Apar noi modificări în Codul Rutier. În România sunt două milioane de autoturisme fără inspecţia tehnică periodică (ITP), multe dintre ele, rable care pun în pericol siguranţa în trafic. Cum vor fi sancționați șoferii prinși fără ITP.

În acest moment, şoferii care sunt prinşi fără ITP plătesc o amendă de aproape 3.000 de lei, iar în baza unei noi legi, rămân fără certificat şi plăcuţe de înmatriculare. Astfel că autoturismul este imobilizat şi e nevoie de o platformă pentru a putea fi mutat.

Un senator UDMR propune însă modificarea codului rutier şi introducerea unei prevederi astfel încât prima sancţiune să fie o amendă. Iar şoferii să aibă la dispoziţie 15 zile pentru inspecţia tehnică periodică.

Experţii atrag atenţia că rolul inspecţiei tehnice periodice este de a salva vieţi. În service-uri, multe maşini sunt descoperite cu grave probleme tehnice. 

Iar regulile nu trebuie să fie mai blânde în acest domeniu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cod Rutier COD RUTIER 2019 ITP
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7550
RON
18 Oct
noapte 8 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H