COD RUTIER 2019. Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului auto în Bucureşti

Prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana, a emis un ordin de prefect care conduce la o situație aberantă. Acesta a emis ordinul care reglementează zonele în care sunt examinați cursanții care au urmat cursurile școlii de șoferi.

03 iun. 2019, 17:25
COD RUTIER 2019. Se schimbă regulile pentru obţinerea permisului auto în Bucureşti

COD RUTIER 2019. Conform ordinului, zona Bucureștii Noi, unde sunt cei mai mulți cursanți din Capitală, a fost închisă pentru practică. Instructorii auto nu mai au voie să își ducă elevii în această zonă a Bucureștiului. 

Problema este că traseul de examen a rămas același. Practic, elevii urmează cursurile în alte zone ale Capitalei, dar polițistul examinator îi duce tot în zona Bucureștii Noi.

Cursanții merg alături de instructor în ultimele patru ședințe exact pe traseul de examinare pentru a se familiariza cu zona. Odată cu ordinul prefectului, elevii vor da examenul ”în orb”.

Surse apropiate discuției ne-au precizat că un grup de peste 50 de instructori auto au mers la prefectul Capitalei să ceară explicații, dar nu au primit nici una.

Mai mult, instructorii auto l-au acuzat pe Sever Romulus Stana că a luat această decizie la comanda deputatului de București, Petre Florin Manole, cel care locuiește în zona Bucureștii Noi și care s-ar fi arătat deranjat de modul în care se desfășoară traficul în zonă.

CONSULTAȚI AICI ORDINUL DE PREFECT