COD RUTIER 2019. Un nou examen medical pentru şoferi OBLIGATORIU pentru acordarea permisului

COD RUTIER 2019. Potrivit unui proiect lansat recent în dezbaterea publică, autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru viitori șoferi. Dacă aceștia nu vor reuși să treacă examenul, aceștia vor fi decalrați inapți pentru conducerea autovehiculelor.

02 oct. 2019, 05:35
COD RUTIER 2019. Un nou examen medical pentru şoferi OBLIGATORIU pentru acordarea permisului

COD RUTIER 2019.Un proiect de lege a fost publicat pe pagin.a Ministerului. Sănătății, care anunța că cei care doresc să devină șoferi profesioniști, vor fi nevoiți să facă un control pneumologic. Controlul pneumologic, ajută la identificarea riscului de apnee în somn, și se realizează doar pentru cei care doresc să devină șoferi pentru grupa II. Dacă candidatul ca fi declarat apt, va putea să conducă autovehiculul, dar dacă este declarat inapt, atunci nu va avea voie să conducă niciun autovehicul.

Legislația nouă prevede fișa medeicală pentru obținerea permisului să conțină examene de specialitate la medicina internă, ortopedie și traumatologie, neurologie psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. De asemenea, persoanele care doresc să obțină permis de categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, să facă și un examen la specialitate de pneumologie.

Creșterea valabilității examenului medical, de la 6 luni, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obține a permisului de conducere. 

Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este acordat în baza unui examen ce include o probă teoretică și o probă practică, potrivit legislației în vigoare. În acest sens, cei care vor să obțină permisul auto trebuie să urmeze cursuri de pregătire teoretică și practică în cadrul unei școli de șoferi. 

Examen auto 2019. Conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cei care doresc să obțină permisul auto în 2019 trebuie să țină cont de  anumite reguli. 


loading...