COD RUTIER 2019: Legea care îi scapă pe şoferi de plata amenzii. După cât timp se anulează o amendă

Publicat: Miercuri, 30 Ianuarie 2019 09:45 // Actualizat: Miercuri, 30 Ianuarie 2019 09:45 // Sursa: romaniatv.net

Șoferii care primesc amenzi de circulație și nu le plătesc ar putea să scape de ele, însă doar în anumite condiții. Legea prevede ca după o perioadă, orice amendă contravențională, inclusiv una rutieră, se prescrie dacă cel dator nu a fost executat silit.

COD RUTIER 2019. Organele competente pot executa silit orice șofer dator la stat cu plata unei amenzi de circulație în maximum cinci ani de la data de 1 ianauarie a anului următor emiterii procesului verbal. Potrivit avocatnet.ro, dacă această perioadă de timp trece și nu sunteți executați silit, nu mai puteți fi. Astfel, nu va mai trebui să plătiți amenda primită.

Concret, dacă sunteți amendați pentru o contravenție rutieră astăzi, termenul de prescripție va începe să curgă de la 1 ianuarie 2020. 

De asemenea, mai scrie sursa citată, este important să rețineți că legea prevede anumite cazuri de suspendare și de întrerupere a termenului de prescripție. Suspendarea înseamnă că, pentru o perioadă, termenul nu mai curge, urmând să își reia cursul, ulterior. Pe de altă parte, întreruperea, dacă operează, duce la o nouă curgere a termenului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi rutiere Cod Rutier COD RUTIER 2019
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H