COD RUTIER 2020. Schimbare importantă, amenzi de 6000 de lei pentru această faptă

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 10:30 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Vești importante pentru toți șoferii! Această faptă aduce amenzi de la 2.000 la 6.000 de lei, conform proiectului de act normativ.

COD RUTIER schimbat în 2020. Se vor da amenzi pentru aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în zonele de siguranță ale podurilor și drumurilor precum și în spațiile de parcare și staționare.

Potrivit expunerii de motive care însoțește actul normativ, motivul introducerii acestor sancțiuni majorate are la bază mai multe constatări, ale autorităților publice, conform cărora, șoferii depozitează gunoaie în zonele menționate mai sus: "Totodată, având în vedere faptul că în prezent, pe drumurile publice s-a constatat un fenomen din ce în ce mai des întâlnit, respectiv  aruncarea și depozitarea gunoaielor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și/sau aruncarea și depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare, prin prezentul proiect de act normativ, în scopul preîntâmpinării cât și a stopării acestui fenomen, se urmărește instituirea interdicției faptelor mai sus menționate”.

Scopul urmărit de proiectul supus dezbaterii publice este reducerea gradului de poluare pe drumurile publice și disciplinarea participanților la trafic.

„Prin proiectul de act normativ se va reduce gradul de poluare din zona de siguranță a drumurilor și podurilor, precum și din locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare prin interzicerea aruncării și depozitării gunoaielor”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de Ordonanță, scrie bugetul.ro.

COD RUTIER 2020. Motivul cel mai des pentru care şoferii români îşi pierd permisul 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi rutiere Cod Rutier cod rutier 2020
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H