COD RUTIER 2022. Noul semn rutier care îi va încurca pe şoferii din Bucureşti. Se dau amenzi uriaşe celor care nu respectă noile reguli

Un nou semn rutier va fi amplasat pe străzile din Capitală. Şoferii care vor ignora noul marcaj riscă să fie amendaţi cu 725 de lei şi să rămână fărăr permis.

15 aug. 2022, 09:38
COD RUTIER 2022. Noul semn rutier care îi va încurca pe şoferii din Bucureşti. Se dau amenzi uriaşe celor care nu respectă noile reguli

COD RUTIER 2022. Un nou marcaj rutier urmează să apară în curând în marile intersecţii din Capitală. Şoferii vor fi obligaţi să oprească la semafor altfel decât o fac în prezent.

COD RURIER 2022. Apare un nou marcaj rutier în Capitală. Tot ce trebuie să afle şoferii din Bucureşti

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Cea mai frecventă greşeală pe care o fac şoferii în vacanţă! Amenzile vin în plic!

Noul semn rutier care îi va încurca pe şoferii din Capitală poartă denumirea de „Bike Box” şi a fost aprobat încă de anul trecut de către Comisia Tehnică Rutieră din cadrul Primăriei Capitalei. Acesta a fost inspirat după modelul implementat deja în marile oraşe din Germania şi Austria.

Noul marcaj rutier reprezintă o avertizare pentru bicicliști și pentru cei care obişnuiesc să circule pe trotinete printre mașini. Semnul rutier este, de fapt,  o zonă delimitată de forma unui pătrat, în mijlocul căruia va fi desenată o bicicletă. Zona va apărea pe carosabil la capătul benzilor de circulație, în dreptul semaforului.

Potrivit noilor reguli, soferii primelor mașini vor fi obligați să oprească la 3 metri în spate. Bicicliștii și trotinetiștii vor aștepta în acest spațiu culoarea verde a semaforului și vor porni cu câteva secunde înaintea conducătorilor auto. În acest fel vor putea să traverseze în siguranță o intersecție aglomerată.

În plus, aceștia se vor putea poziționa pentru un viraj la stânga în marcajul dedicat lor. Acesta va funcționa după același principiu ca linia de stop din intersecții, potrivit promotor.ro. 

Şoferii care vor pătrunde în „Bike Box”  vor fi amendați cu 725 de lei şi se vor alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. O nouă schimbare majoră, toţi şoferii aplaudă decizia