Cod rutier 2025. Sistemul E-SIGUR nu dă doar amenzi „radar”, primele două dosare penale pentru fals în declaraţii

Poliţiştii au întocmit două procese-verbale de sesizare din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii. În aceste cazuri, verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.
Filip Stan
01 mart. 2025, 21:42
Cod rutier 2025. Sistemul E-SIGUR nu dă doar amenzi
Cum poți contesta amenda auto primită de la radarele fixe e-Sigur. Schimbări semnificative pentru români

Cod rutier 2025. Poliţia Română anunţă că sâmbătă, „poliţiştii Direcţiei Rutiere, din cadrul centrului E-SIGUR, s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, în cazul a doi conducători auto înregistraţi în cadrul noului sistem de monitorizare a traficului, implementat la nivel naţional”.

Aceştia fuseseră înregistraţi foto-video în timp ce depăşeau limita legală de viteză pe o şosea din judeţul Suceava.

„Cei doi conducători auto au fost detectaţi de aparatul radar montat pe trepied, pe Drumul Naţional 2, în judeţul Suceava, conducând peste limita legală de viteză instituită pe acel tronson de drum. Conform procedurii, poliţiştii au solicitat proprietarilor autoturismelor să le fie comunicată identitatea celor doi şoferi, detectaţi cu aparatul radar cinemometru de tip TruCAM II, în cadrul programului E-SIGUR. În ambele cazuri, analiza înregistrărilor foto/video a relevat faptul că la volan se aflau persoane de sex masculin. Însă, proprietarii autovehiculelor au transmis, în mod fals, faptul că autoturismele erau conduse de persoane de sex feminin”, au explicat poliţiştii.

Regula de trei metri la parcare, care îi scapă pe toți șoferii de amenzi. Dacă nu o respectă, primesc sancțiuni considerabile

Cod rutier 2025. Poliţiştii au întocmit două procese-verbale de sesizare din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii. În aceste cazuri, verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

Poliţiştii mai avertizează că începând de sâmbătă sistemul E-SIGUR este operaţional la nivelul întregii ţări.

„Radarele sunt amplasate în zonele cu risc rutier, înregistrările fiind ulterior analizate. Abaterile sunt sancţionate potrivit legii, după identificarea conducătorului auto. Procesul-verbal este comunicat la domiciliul acestuia, fără a fi necesară oprirea în trafic. Acest sistem presupune monitorizarea traficului rutier prin colectarea de date cu ajutorul dispozitivele radar, tip pistol, din dotarea structurilor de Poliţie Rutieră. Radarele de tip TruCAM II sunt amplasate în afara părţii carosabile, montate pe trepied, la loc vizibil”, a precizat Poliţia.

 

Sistemul e-Sigur şi în Constanţa! Radarele inteligente monitorizează traficul, sancționează abaterile3

Începând cu 1 martie, sistemul e-Sigur este activ în Constanța, aducând un nou nivel de supraveghere a traficului. Dispozitivele radar montate pe trepiede detectează depășirea limitei de viteză și alte abateri, fără a fi necesară oprirea șoferilor în trafic. Implementarea acestui sistem reprezintă un pas important pentru siguranța rutieră, contribuind la reducerea accidentelor și a riscurilor pe drumurile județului.

Începând cu 1 martie, sistemul e-Sigur intră în acțiune în Constanța, ridicând standardele de supraveghere a traficului la un nou nivel. Radarele de ultimă generație, montate pe trepiede, detectează vitezomanii și alte abateri fără a fi necesară oprirea în trafic, aplicând sancțiuni automat.

Această măsură radicală marchează un progres esențial pentru siguranța rutieră, având ca obiectiv reducerea accidentelor și eliminarea riscurilor de pe drumurile județului.

Citește și : Cod Rutier 2025. Care sunt obiectele care nu trebuie să lipsească din mașina niciunui român

Comunicatul oficial IPJ Constanța:  ”De astăzi, 1 martie, sistemul e-Sigur este operațional în județul Constanța. Astfel, dispozitivele radar, montate pe trepiede, amplasate pe arterele de circulație, înregistrează activitatea din trafic din zona supravegheată, respectiv vehiculele care depășesc limita legală de viteză.

Radarele sunt amplasate în zonele cu risc rutier, înregistrările fiind ulterior analizate. Abaterile sunt sancționate potrivit legii, după identificarea conducătorului auto. Procesul-verbal de contravenție este comunicat ulterior la domiciliul acestuia, fără a fi necesară oprirea în trafic.

Sistemul e-Sigur reprezintă un pas major pentru creșterea siguranței pe drumurile publice din județul Constanța.Conduceți responsabil, împreună putem preveni tragediile rutiere!”

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
Playtech.ro
De unde provine carnea cu care sunt pregătiți celebrii mici de la Ciotoianu. Secretul care îi face atât de gustoși
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Nativii care prosperă financiar. Câștigă mulți bani în Mai
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici