Codrin Scutaru îndeamnă tinerii să iasă la vot duminică pentru o Românie „smart”

Sociologul Codrin Scutaru îndeamnă tinerii să meargă la vot duminică, susţinând că generaţia anilor '80 - 2000 nu mai poate aştepta încă 20 de ani pentru o Românie unită şi puternică, o Românie „smart”.  

13 nov. 2014, 08:48
Codrin Scutaru îndeamnă tinerii să iasă la vot duminică pentru o Românie „smart”

„Duminică se votează din nou. Părinţii mei îmi repetau îngrijoraţi la Revoluţie, când aveam 9 ani : cineva ar fi spus la televizor că trebuie să aşteptăm 20 de ani, până când ne vom reveni după comunism. M-am revoltat atunci. Fără să vreau, am aşteptat mai bine de 20 de ani. Se împlinesc în curând 25 de ani de atunci. Ţara a început să arate altfel, mult sub visele şi aşteptările noastre. Totuşi, cu paşi mici, ea este, fără întoarcere, pe drumul spre o ţară europeană. Nu e nimic rău în România care să nu poată fi vindecat de ceea ce este bun în România. Nu mai sunt comunişti din vechiul regim printre noi, au dispărut natural într-un sfert de secol. Nu mai e lupta nebună între comunişti şi anti-comunişti. Nu mai există stânga sau dreapta care ne învrăjbeau atunci.

 
Duminică puteţi merge la munte, puteţi merge la un film la mall sau să vă bucuraţi de timp liber cu gaşca. Dar tot duminică puteţi alege să nu mai aşteptăm încă 20 de ani până când să avem o ţară ca afară. Puteţi ignora şi votul ăsta pentru că, mult timp, politicienii v-au ignorat total pe voi. Dar peste 20 de ani vă veţi dori să fi dat toate zilele de azi şi până atunci pentru a fi votat duminică. Pentru şansa de a alege să vă trăiţi tinereţea aici, în România”, susţine Codrin Scutaru într-o scrisoare adresată tinerilor.
 
El arată că va merge să voteze pentru cineva, nu împotriva cuiva.
 
„Voi merge să votez pentru cineva, nu împotriva cuiva, pentru că e momentul să punem stop dezbinărilor care au îmbolnăvit România. Voi merge să votez pentru primul preşedinte al României care la Revoluţia din ’89 nu avea 18 ani împliniţi. La fel cum au făcut-o 700.000 dintre noi şi în primul tur. Gândim la fel, simţim la fel, iubim la fel. Atât de diferit şi totuşi la fel. Votează şi tu duminică! Generaţia noastrănu mai poate aştepta încă 20 de ani pentru o Românie unită şi puternică. Pentru o Românie smart cum suntem şi noi”, arată Codrin Scutaru.
 
Textul integral al scrisorii îl puteți citi AICI.