Codrin Ştefănescu, apel la ministrul Justiţiei în scandalul probelor fabricate la DNA: Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat luni că, în urma dezvăluirilor vizând DNA, s-ar fi aşteptat deja la măsuri şi reacţii şi pentru că acestea nu au venit, face apel la ministrul Justiţiei: "Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!".

12 feb. 2018, 09:31
Codrin Ştefănescu, apel la ministrul Justiţiei în scandalul probelor fabricate la DNA: Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!

„Trebuie luate măsuri concrete, adică aşteptam deja dimineaţă o reacţie a procurorului general, nu a venit, aşteptam  reacţie a ministrului Justiţiei, n-a venit, aşteptam Corpul de Control al Ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta, aşa că fac un apel la dl Tudorel Toader, în mod foarte clar: Tudorele, fă ceva că nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism, adică nu există pe planetă un loc în care se produc astfel de lucruri ciudate şi nefireşti. Aseară m-am uitat şi eu ca şi poate milioane de români la aceste dezvăluiri şi am fost nu că şocat, e demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici, la noi şi că trebuie făcut ceva acuma, suntem la ultima secundă, suntem la 12 fără o secundă”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI-BOMBĂ Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au cerut fabricarea probelor împotriva lui Ponta şi Ghiţă STENOGRAME VIDEO

Întrebat împotriva cui ar trebui să ia Tudorel Toader aceste măsuri, el a răspuns: „:Habar nu am, nu ştiu exact dacă trebuie revocaţi oamenii ăştia, dacă trebuie deschise nişte anchete penale, dacă trebuie demişi astăzi, dar trebuie făcut ceva urgent pentru că lucrurile au luat-o razna total în România şi eu atrag atenţia ca făcând parte dintr-un partid care a fost votat în mod special pentru a face dreptate în România: în fiecare zi apar astfel de dezvăluiri, în fiecare zi ni se spune din interiorul sistemului ce nenorociri şi chestii toxice se pot face, ce chestii oribile se pot produce şi în acelaşi timp văd că oameni care au funcţii numite pentru a lua aceste măsuri nu le iau”, transmite News.ro.

Solicitat să precizeze dacă se referă şi la ministrul Justiţiei pe care PSD şi cei de la ALDE îl susţin, el a spus că a făcut deja un apel către Tudorel Toader în nume personal.

Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

De asemenea, în emisiune a fost şi procurorul Mihaiela Iorga a relatat că că şefa DNA Laura Codruţa Kovesik a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit şi despre imixtiuni ale lui Kovesi în dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura Codruţa Kovesi.