Codrin Ştefănescu, audiat la sediul DIICOT Caraş-Severin într-un dosar de corupţie. PRIMELE DECLARAŢII

Noi detalii despre ancheta DIICOT în care sunt vizaţi senatori, deputati şi primari PSD din vestul ţării. Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu este audiat de procurorii anti-mafia. La audieri mai sunt aşteptaţi, tot vineri, deputatul Luminița Jivan și senatorul Ionuț Chisăliță.

28 feb. 2020, 11:37
Codrin Ştefănescu, audiat la sediul DIICOT Caraş-Severin într-un dosar de corupţie. PRIMELE DECLARAŢII

Codrin Ştefănescu a ajuns, vineri, în jurul prânzului, la Reşiţa, unde a fost citat pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie, dar nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DIICOT Caraş – Severin.

„Vorbim după! După ce ieşim de aici o să vă dau declaraţii. Nu ne ascundem. Nu ştiu, sunt alături de colegii mei din Caraş şi o să vedem după ce mă întorc. Nu ştiu. După ce ies o să vă spun exact pentru ce ne-au chemat”, a declarat Codrin Ştefănescu, pentru news.ro, la intrarea în sediul DIICOT.

Codrin Ştefănescu, citat la DIICOT Caraş-Severin: „Sunt chemat în calitate de suspect. Vânătoarea continuă”

Potrivit unor surse judiciare, DIICOT şi DGA investighează membrii unui grup infracţional organizat care ar fi săvârşit diverse infracţiuni de corupţie legate în special de numirea unor şefi în instituţii publice din Caraş-Severin. Sunt vizaţi politicieni, primari şi jurnalişti.

Potrivit pressalert.ro, anchetatorii DIICOT și DGA au descins joi la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA au ridicat documente de la instituțiile locale și centrale menționate. Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectați în dosar fiind Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ.