Codrin Ştefănescu: Brusc, Alina Gorghiu îşi aminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, spune că Alina Gorghiu a început brusc să își reamintească faptul că în România există prezumția de nevinovăție. Acesta se declară uimit de modul în care acționează Gorghiu în cazul soțului său, Lucian Isar.

11 feb. 2016, 19:05
Codrin Ştefănescu: Brusc, Alina Gorghiu îşi aminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie

Brusc, doamna Gorghiu începe să-și reamintească faptul că în România există prezumția de nevinovăție, că fiecare cetățean are dreptul să se apere și că oamenii au drepturi și libertăți. Subit, copreședinta PNL realizează că se poate vorbi despre culpă doar în cazul existenței unei sentințe judecătorești. Sau că o vizită la organele de anchetă ale statului, precum și demararea unui dosar nu implică automat și vinovăția unei persoane. Aș fi dorit ca aceeași atitudine, care de altfel ține de firesc și de normalitate, doamna Gorghiu să o adopte și în toate celelalte cazuri. Începând cu ‘cazul Rarinca’, vânătoarea aleșilor locali și terminând cu situațiile asemănătoare în care sunt vizați membrii PSD și chiar și cei din PNL. Poate că de acum înainte, având în vedere circumstanța în care se află un membru apropiat al familiei sale, doamna Alina Gorghiu va avea o altă poziție vizavi de drepturile și libertățile omului„, a afirmat Ștefănescu, potrivit unui comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI Denunţ şoc! Victor Ponta: Am fost informat despre o tentativă clară de corupţie din partea lui Lucian Isar

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta.

Reacția acesteia a venit în contextul în care a fost întrebată despre postarea fostului premier Victor Ponta pe facebook prin care acesta arăta că ar fi avut informații despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american și acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din Guvern.

CITEŞTE ŞI Gorghiu, despre acuzaţia lui Ponta la adresa lui Isar: „O ABERAŢIE pe care din FRICĂ o emană în spaţiul public”

Fostul premier Victor Ponta afirma, pe Facebook, că în perioada mandatului său de prim-ministru a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru, și anume Lucian Isar, și a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcție.