Codrin Ştefănescu: „N-o să ne iubească mai mult cei de la rezist”. Pleşoianu: Dăncilă e favorizată

Codrin Ştefănescu, candidat pentru un post de secretar general al PSD, a declarat, sâmbătă, după vot, că delegaţii prezenţi la Congresul PSD au ţinut cont de discursurile candidaţilor şi au votat pentru direcţia în care o va lua partidul.

29 iun. 2019, 14:22
Codrin Ştefănescu: „N-o să ne iubească mai mult cei de la rezist”. Pleşoianu: Dăncilă e favorizată

„Delegaţii cred că au ţinut cont foarte mult de discursuri şi de tot ce se întâmplă acum în interiorul şi exteriorul partidului şi au votat ei acolo cu Dumnezeu şi cu conştiinţa lor, şi au votat în ce direcţie o s-o luăm. Alegem astăzi direcţia. Direcţia poate să fie bună sau să nu fie bună. Direcţia bună este aceea în care mergem mai departe cu pieptul înainte, capul neplecat şi nu facem blat cu adversarii noştri, pentru că, chiar dacă ne schimbăm, n-o să ne iubească mai mult cei de la #rezist, de exemplu. Va trebui să ne întărim rândurile şi să mergem mai departe aşa cum suntem obişnuiţi”, a spus Codrin Ştefănescu.

El a spus că a votat „pentru un partid al oamenilor care au încredere în noi”, dar că indiferent de rezultatul scrutinului, PSD va continua pe „direcţia tradiţională”.

„Vom continua pe direcţia noastră, tradiţională, adică un partid format din oameni curajoşi, loiali, hotărâţi, care nu dau înapoi, nu li se face frică, nu se ascund cu capul în pământ precum struţul, nu se dezic de colegi şi de camarazi căzuţi în timpul luptelor, nu lăsăm răniţi pe câmpul de luptă. Am votat pentru un partid al oamenilor care au încredere în noi şi nu mă dezic de nimic. Voi continua să-i susţin pe cei aflaţi la ananghie, voi continua ideea noastră că trebuie să facem dreptate până la capăt, pentru că în România s-au făcut multe abuzuri inimaginabile într-o ţară europeană şi într-o ţară democratică”, a spus Ştefănescu.

Liviu Pleşoianu acuză: ’Viorica Dăncilă este favorizată’

 Liviu Pleşoianu, candidat la funcţia de preşedinte al PSD, a declarat, sâmbătă, după ce a votat la Congres, că Viorica Dăncilă este favorizată în această cursă de faptul că nu este un vot în două tururi, precum şi de programarea Congresului între adoptarea Codului administrativ şi rectificarea bugetară.

„Am votat pentru un Partid Social Democrat care nu se dezice în poziţia şi atitudinea lui din 2012 şi până în prezent. O să spun o singură persoană pe care o susţin categoric şi anume Codrin Ştefănescu”, a mai spus Pleşoianu.

Citește și: Viorica Dăncilă, la Congres: Suntem la o răscruce. În acest moment, PSD nu îşi permite experienţe noi

El a precizat că va rămâne aceeaşi persoană care va spune ce gândeşte.

„Eu o să rămân aceeaşi persoană care critică pe toată lumea, care îşi face şi prieteni şi duşmani, asta e viaţa. O să spun în continuare ceea ce cred, ceea ce simt, cum am făcut şi până acum, indiferent dacă e sau nu cineva de acord cu mine”, a adăugat Pleşoianu.