Codrin Ştefănescu: Ţinta atacurilor sistemului băsist este azi Dan Şova

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, consideră că purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Dan Şova, este 'ţinta atacurilor sistemului băsist', transmite Agerpres.

13 aug. 2014, 14:00
Codrin Ştefănescu: Ţinta atacurilor sistemului băsist este azi Dan Şova

Codrin Ştefănescu îşi exprimă sprijinul faţă de colegul său de partid, pe care îl încurajează să nu se lase intimidat ‘de aceste acţiuni cu vădit caracter opresiv’ şi să continue să fie la fel de vocal ca şi până în prezent ‘în dezvăluirea şi dezavuarea abuzurilor lui Traian Băsescu şi a sistemului aservit acestuia’.

‘Ne-am obişnuit ca în fiecare zi să aflăm că încă unul dintre adversarii lui Traian Băsescu urmează să fie vânat şi hărţuit pentru declaraţiile făcute la adresa Înaltului Conducător. Astăzi, ţinta atacurilor sistemului băsist este nimeni altul decât Dan Şova, cunoscut pentru declaraţiile tranşante la adresa lui Traian Băsescu şi a camarilei coordonată de acesta în ultimii 10 ani. Să deschizi o anchetă pe o temă reîncălzită şi în baza unei delaţiuni a ‘mult prea-curatului’ Sorin Blejnar, un cunoscut umil servitor al regimului Băsescu, care a respectat întru totul indicaţiile venite de sus, reprezintă o acţiune de intimidare practicată de unele instituţii obediente Palatului Cotroceni’, afirmă Ştefănescu, în cadru unui comunicat de presă.

Secretarul general adjunct al PSD mai spune că ‘mesajul transmis este evident: cine are curajul să se atingă de numele, dar mai ales de interesele clanului Băsescu trebuie hăituit, vânat şi dacă se poate pedepsit exemplar, indiferent de probele în favoarea acestuia şi de lipsa de logică a cauzei’.

Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova a declarat miercuri, la ieşirea din sediul DNA, că are calitatea de suspect în dosarul legat de contracte cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

El a precizat că acuzaţia este de complicitate la abuz în serviciu. Senatorul a menţionat că este vorba de un dosar în legătură cu contracte de la Rovinari şi Turceni.