Codruţ Marta nu este mort. Când vor demara ancheta procurorii

Judecătorii au decis, la sfârşitul săptămânii trecute, să respingă cererea fostei soţii a lui Codruţ Marta prin care cerea declararea decesului şefului de cabinet al Sorin Blejnar, preşedintele ANAF între 2009-2012. Dacă va fi declarat mort la apel, procurorii trebuie să caute criminalii.

30 mart. 2016, 06:29
Codruţ Marta nu este mort. Când vor demara ancheta procurorii

Raluca Merfu, fosta soţie a lui Codruţ Marta până în anul 2009, a cerut judecătorilor să-l declare mort pe acesta de la sfârşitul anului trecut. Marta a fost dat dispărut de actuala sa soţie, Andrea Elena Marta, în martie 2012. În momentul “evaporării” el era directorul de cabinet al lui Sorin Blejnar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Marta a dispărut odată cu implicarea sa în gruparea evazionistă care a produs o pagubă de 56 de milioane de euro la bugetul de stat. Din această reţea, conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), mai făceau parte Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş.

Fosta nevastă a lui Marta, cei doi au fost căsătoriţi între 2006 şi 2009, a cerut Judecătoriei Sector 2 să consemneze decesul lui Codruţ Marta pentru că doreşte să vândă bunurile comune. În special este vorba de un apartament din Capitală. Cei doi nu au avut copii, iar Raluca şerban, aşa cum se numea înainte de căsătoria cu şeful de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost cea care a cerut divorţul acum şapte ani.

Citeşte şi:  Bombă! Unde îl caută anchetatorii pe dispărutul Codruţ Marta VIDEO

Decizia instanţei bucureştene nu este definitivă. Raluca Merfu s-a recăsătorit în 2012, scrie Libertatea.

Nici reprezentanţii Judecătoriei Sector 2 Bucureşti nu au putut să ne precizeze motivul exact pentru care cererea a fost respinsă de judecătorul de caz. Asta pentru că magistratul şi grefierul de caz nu au redactat încheierea şedinţei din 24 martie.

Conform legislaţiei penale din România, o persoană este declarată decedată de judecători dacă este dispărută de peste doi ani fără să existe vreo fovadă că aceasta mai este în viaţă.

Reamintim că Marta este dispărut de patru ani. Parchetul General nu ne-a oferit informaţii, până la această oră, dacă în ancheta dispariţiei fostul şef de cabinet al lui Blejnar ar deţine vreo dovadă că în ultimii patru ani acesta a fost reperat undeva în viaţă. Până acum procurorul de caz nu a cerut consemnarea decesului, deşi putea face asta din martie 2014 dacă nu are vreo probă clară că Marta este în viaţă.