Codruţ Şereş: Klaus Johannis şi Dan Voiculescu au avut o întâlnire în doi la sediul Grivco VIDEO

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a afirmat că spusele lui Crin Antonescu şi Mircea Geoană referitoare la întrevederile pe care mai mulţi lideri politici le-au avut cu Dan Voiculescu la sediul Grivco în 2009 nu-i contrazic afirmaţiile legate de întrevederea Voiculescu-Johannis.

02 sept. 2014, 20:12

„Mai întâi a fost o întâlnire mai mare, mai largă la care au participat mai mulţi lideri politici, după care a avut loc această întâlnire dintre domnul Johannis şi domnul Voiculesc la Grivco. Întâlnirea separată a fost ultima. În prima întâlnire s-a discutat de variante de prim-ministru”, a declarat Codruţ Şereş la România TV.

Mai mult, cei doi s-ar fi întâlnit în repetate rânduri şi la Sibiu, nu doar o singură dată, cum a afirmat Klaus Johannis. „Din 2003 încoace, s-au întâlnit cel puţin o dată pe an”, susţine Şereş.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că nu a existat o întâlnire între el şi Dan Voiculescu la sediul Grivco în 2009 la care să fi participat şi Klaus Johannis.

Întrebat dacă a existat o discuţie în 2009 la sediul Grivco legată de numirea lui Klaus Johannis ca prim-ministru la care să fi asistat şi primarul din Sibiu, Crin Antonescu a răspuns: „După cunoştinţa mea, nu. În orice caz, împreună cu mine, nu. Întăresc declaraţia corectă a domnului Mircea Geoană: A avut loc o singură întâlnire între mine, ca preşedinte al PNL, liderii PSD de atunci Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc şi Dan Voiculescu în care eu am pus problema discutată anterior cu domnul Geoană, că suntem gata să-i acordăm susţinerea în turul II, dar cerem ca, în cazul unei victorii, Klaus Johannis să fie premierul independent al unui guvern de coaliţie”.

Fostul lider al liberalilor susţine că speculaţiile legate de susţinerea de care ar fi beneficiat Johannis în 2009 pentru postul de premier au fost generate de către Traian Băsescu. „Prostia asta, minciuna asta cu coaliţia de la Grivco sunt doar formule propagandistice ale lui Băsescu şi ale băsiştilor. Niciodată Dan Voiculescu nu a condus această coaliţie. Nici eu, nici Mircea Geoană, Victor Ponta sau Klaus Johannis nu am fost oamenii lui Voiculescu. Astea sunt aberaţii ale lui Băsescu”, a comentat Crin Antonescu.


loading...