Codul Fiscal, discutat miercuri în Comisia de buget. Deputaţii votează joi cererea de reexaminare

Comisia de buget a Camerei se va reuni miercuri pentru a discuta cererea de reexaminare a preşedintelui la Codul Fiscal. Biroul permanent al Camerei Deputaților a stabilit ca plenul să dezbată și să voteze joi cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind Codul fiscal. Votul final a fost programat la ora 12.00.

01 sept. 2015, 16:41
Codul Fiscal, discutat miercuri în Comisia de buget. Deputaţii votează joi cererea de reexaminare

Membrii Biroului Permanent au luat această decizie în prima şedinţă după alegerea noii componenţe, în care s-au stabilit programul şi ordinea de zi a Camerei în această săptămână.

Citeşte şi: Noul Cod Fiscal, ADOPTAT de Senat: TVA scade la 20% din 2016, „taxa pe stâlp” rămâne până în 2017

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat în Biroul permanent că miercuri pot fi depuse amendamentele la Codul fiscal, până la ora 12,00, urmând ca în aceeași zi Comisia de buget-finanțe să întocmească raportul în cazul acestui act normativ. Comisia de buget are termen de depunere a raportului până miercuri seara.

Plenul Camerei va fi convocat joi, la ora 10,00, cu un singur punct pe ordinea de zi şi anume Codul Fiscal, iar de la ora 12.00 este programat votul final.

Camera Deputaţilor şi-a ales, marţi, cu 273 pentru şi 7 împotrivă, conducerea, pe membrii Biroului Permanent, singura modificare fiind că UDMR pierde locul de chestor care îi revine PNL în această sesiune.

Citeşte şi: Modificările la Codul Fiscal, aprobate în UNANIMITATE de Comisia de buget din Senat

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui, acceptând amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizată a TVA – la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.