Codul rutier, combătut religios! Un preot ia măsuri pentru limitarea nenorocirilor din „curba morţii”: „E lucru necurat în curba aia”

Un preot din Iași plănuiește să ridice o troiță într-una dintre cele mai periculoase curbe din Iași, sperând că numărul mare de accidente din zonă va scădea.
Filip Stan
05 nov. 2023, 20:28
Codul rutier, combătut religios! Un preot ia măsuri pentru limitarea nenorocirilor din

Vasile Țarcă, preot de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Grajduri din Iaşi, plănuiește să zidească o troiță în curba din Bordea, acolo unde au loc frecvent accidente deosebit de grave. Locul este cunoscut drept „curba morții din județul Iaşi”.

Potrivit Bzi, părintele Vasile Țarcă crede că nu doar neatenția șoferilor este responsabilă de accidentele care au loc în curba de la Bordea, ci și faptul că acum câteva sute de ani, în zonă s-au întâmplat numeroase nenorociri, mulți negustori care veneau cu mărfuri de vânzare la Iași era jefuiți sau chiar uciși atunci când treceau prin curba de la Bordea.

Locul blestemat din Iaşi: „Dacă citim în istorie, pe la 1700 și ceva apare Dealul Poștei, așa se numea, și acolo se întâmplau tot felul de nenorociri”

„Intenționăm să facem o troiță și aici, la Bordea, la vale, în curbă, înainte de Poiana cu Cetate, unde intră șoferii cu mașinile aproape zi de zi, am zis că poate reușim să facem ceva. Eu cred că ceva nu e ok în curba aia, e lucru necurat. Oricum, și în istorie, în zona de la Bordea și cum cobori în pădure, cei care treceau cu mărfurile spre târgul Iașilor erau jefuiți tot timpul. Dacă citim în istorie, pe la 1700 și ceva apare Dealul Poștei, așa se numea, și acolo se întâmplau tot felul de nenorociri”, a declarat preotul Vasile Țarcă, conform sursei citate.

Părintele Vasile Țarcă și soția sa, preoteasa Ana Maria Țarcă, au zidit o troiță și într-o altă curbă periculoasă din comuna Grajduri. Troița sculptată în lemn a fost amplasată acolo în septembrie 2022, drept mulțumire pentru că Teodor, băiatul în vârstă de 11 ani al soților Țarcă, a scăpat cu bine dintr-un accident grav de bicicletă.

Citeşte şi: O nouă înşelăciune ingenioasă inventată de români. Infractorii inundă piaţa cu bani falşi din cea mai neaşteptată sursă

„Noi mai călătorim cu bicicletele de obicei, suntem pasionați de biciclete și am mai făcut plimbări la Poiana cu Cetate, iar la întoarcere de la Poiana cu Cetate, băiețelul s-a oprit să bea apă și a venit cu viteză din spatele meu, iar acolo, în curbă a pierdut controlul bicicletei, fiind prundiș, și a intrat în stâlpii de acolo, de metal, care indică curba. A stat o săptămână și ceva în spital, a avut destul de multe fracturi și de coaste, a avut o lovitură destul de puternică chiar aproape de aortă.

Și la cap are o cusătură, a fost lovit tare, dar slavă lui Dumnezeu că nu a rămas cu sechele și este foarte bine acum. Pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că a scăpat cu bine, am făcut cerere la primărie și am ridicat acea troiță, nu am făcut-o prea mare, am vrut doar să marcăm locul, am pus și câteva flori, am observat că și cei din zonă care tranzitează zona se opresc și aprind câte o lumânare”, a precizat preotul Vasile Țarcă, cel care a zidit o troiță într-una dintre cele mai periculoase curbe din Iași.

Citeşte şi: O româncă de 23 de ani a murit la Budapesta. Mama fetei nu-şi permite repatrierea din salariul de poştaş

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'