CODUL RUTIER la alţii: Amendă de jumătate de milion de euro pentru şofat fără permis

Starul echipei Borussia Dortmund a fost amendat cu peste jumătate de milion de euro pentru că a circulat fără permis câţiva ani buni. 

03 feb. 2015, 07:42
CODUL RUTIER la alţii: Amendă de jumătate de milion de euro pentru şofat fără permis

Pe 18 martie 2014, fotbalistul Marco Reus a fost oprit de poliţie în timp ce se întorcea de la un antrenament. Ceea ce părea un control „de rutină” s-a transformat într-o revelaţie surprinzătoare: Marco nu avea permisul la el. De fapt, Marco n-a avut niciodată permisul la el în toţi cei trei ani cât a şoferit, scrie promotor.ro.

Se pare că Reus a urmat o şcoală de şoferi, însă nu a încheiat-o prin obţinerea permisului de conducere, ci a decis că poate să conducă şi fără bucăţica de plastic. Ce-i drept, timp de trei ani a evitat orice incident neplăcut – a primit cinci amenzi de viteză, probabil prin poştă, iar lipsa permisului nu a fost un inconvenient major aici. 

Conform publicaţiei germane Bild, Reus a fost pedepsit cu o amendă penală de 540.000 €, calculată după situaţia financiară şi contextul marital al acestuia. Neavând obligaţii familiale (adică nu este căsătorit) şi obţinând circa 180.000 € pe lună, procurorii au hotărât că suma de 540.000 € este fezabilă şi motivată.