Coincidenţă incredibilă. Un avion a căzut de două ori, în acelaşi loc. Acum au fost şi victime

La un interval de 16 ani, acelaşi avion a aterizat de urgenţă în acelaşi loc pe o autostradă din SUA. De această dată au existat însă şi victime.

04 apr. 2016, 09:00
Coincidenţă incredibilă. Un avion a căzut de două ori, în acelaşi loc. Acum au fost şi victime

Din motive legate de siguranţa traficului, piloţii multor avioane refuză să aterizeze pe autostradă, însă piloţii unui avion au încercat această manevră chiar de două ori. Un mic aparat de zbor a căzut sâmbătă pe o autostradă din California de Sud, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor cinci. De remarcat că acelaşi avion, cu alt pilot la manşă, a căzut pe aceeaşi porţiune din Interstate 15 în luna februarie a anului 2000.

La vremea respectivă, aterizarea a fost făcută de fostul jucător profesionis de baseball Matt Nokes, care era şi proprietarul avionului, un Lancair IV,iar la impactul dur cu solul nu s-a înregistrat nicio victimă. Succesorul său şi pasagerii unei maşini aflate sâmbătă pe autostradă nu au avut însă acelaşi noroc. După aterizarea forţată avionul a mai parcurs 75 de metri înainte de a lovi puternic în spate o maşină staţionată pe banda de urgenţă.

O femeie de 38 de ani, aflată în autorism, şi-a pierdut viaţa. De asemenea, trei persoane aflate în autoturism, pilotul şi o altă persoană aflată în avion au fost grav răniţi.