Coincidenţă sau strategie electorală?! Numărul testelor COVID înainte de alegeri s-a înjumătăţit! Se fac sub 17.000 de teste

Mai sunt câteva zile până la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie, iar partidele politice luptă cu toate forţele în campania electorală, având în vedere miza uriasă.

02 dec. 2020, 14:38
Coincidenţă sau strategie electorală?! Numărul testelor COVID înainte de alegeri s-a înjumătăţit! Se fac sub 17.000 de teste

Coincidenţă sau strategie electorală?! Subiectul cel mai important pentru români rămâne însă gestionarea crizei sanitare. Formaţiunile politice aflate în lupta pentru Parlament încearcă să convinvă alegătorii că au cele mai bune soluţii pentru impasul în care ne aflăm, dar ce face acum guvernul actual pentru a câştiga electorat?

Coincidenţă sau strategie electorală?! De patru zile se fac sub 17 mii de teste

Aşa cum au prezis mulţi politicieni şi personalităţi din ţară, se pare că numărul testelor COVID s-au înjumătăţit în ultimele patru zile.  Astfel, în ultimele 24 de ore au fost confirmate doar 4916 cazuri noi de Covid din doar 15.701 teste. Totuşi,  rată de pozitivare de 31%.  La Terapie Intensivă este record de pacienți – 1260, iar alte 135 de decese au fost raportate.

Să fie oare coincidenţă sau strategie politică?! Autorităţile „dau vina” pe minivacanţa pe care au avut-o românii. Astfel, de obicei, în zilele de weekend şi de sărbătoare, sunt prelucrate puține teste.

Marcel Ciolacu a acuzat că Guvernul Orban şi preşedintele Iohannis că „încearcă o coafare” a datelor privind modul în care evoluează epidemia de coronavirus. Lideru social-democraţilor este de părere că „avem dublu de decese, dublu de îmbolnăviri” şi că „o să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”

„Se încearcă o coafare. Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia, dar de fapt nu testăm. Sunt şi cifrele secundare ca şi la sondajele de opinie.

Avem dublu de decese, dublu de îmbolnăviri. La 1 noiembrie avem vreo 10.500 oameni îmbolnăviţi. Acum sunt vreo 13.500. Erau vreo 900 la ATI, acum sunt vreo 1250. Erau 100 de decese. Acum sunt 200. O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”, spune Ciolacu.

Klaus Iohannis: Nu ne aşteptăm la o creştere a cazurilor după alegerile parlamentare

Preşedintele chiar a dat asigurări românilor în ceea ce priveşte alegerile parlamenare. Şeful statului susţine că nu se aşteaptă la o creştere a numărului de infectări după alegerile parlamentare având în vedere modul eficient în care acestea vor fi organizate.

„Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare. Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, ne-am pregătit mai bine ca atunci. Acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale, acea creștere s-a datorat faptului că în acea perioadă în toată lumea au avut loc creșteri. Nimeni nu s-a infectat că s-a dus la vot, oamenii s-au infectat că nu au respectat normele”, a declarat Iohannis.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 2 DECEMBRIE. Aproape 5.000 de cazuri noi la 15.700 de teste. Un nou record la ATI