Coincidenţă stranie, în plin scandal Brexit. Doi membri ai Camerei Lorzilor au murit în aceeaşi zi

Doi parlamentari pe viaţă din Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, au încetat din viaţă în aceeaşi zi, miercuri 29 mai.

30 mai 2019, 09:52
Coincidenţă stranie, în plin scandal Brexit. Doi membri ai Camerei Lorzilor au murit în aceeaşi zi

Adam Patel, Baron Patel de Blackburn, era parlamentar pe viaţă şi membru al Partidului Laburist, numit în Camera Lorzilor încă din anul 2000. Născut în statul indian Gujarat în anul 1940, el şi-a făcut studiile universitare în ţara natală, obţinând diploma în comerţ.

A avut un succes deosebit în afaceri în Marea Britanie, fiind director general al unei companii de produse textile, pentru ca apoi să fie director al East Lancashire Training Enterprise Council şi Enterprise plc. El a avut un rol însemnat în cadrul organizaţilor musulmanilor din Marea Britanie, iar din 2000 a fost numit parlamentar pe viaţă, obţinând un loc în Camera Lorzilor.

Al doilea „lord” decedat miercuri a fost Michael Spicer, Baron Spicer, membru al Partidului Conservator şi parlamentar pe viaţă din 2010. Anterior, timp de nu mai puţin de 36 de ani (1976-2010) el a fost de asemenea parlamentar, însă membru al Camerei Comunelor. Michael Spicer avea 76 de ani, el îndeplinind funcţia de parlamentar neîntrerupt de la vârsta de 31 de ani.