COLECTIV. Ministerul Sănătăţii: Toţi răniţii pentru care există recomandare vor fi transferaţi în străinătate

Ministerul Sănătății a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înștiințeze spitalele din străinătate acordul autoritătilor române ca, în conformitate cu recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri   să continue tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

04 dec. 2015, 09:51
COLECTIV. Ministerul Sănătăţii: Toţi răniţii pentru care există recomandare vor fi transferaţi în străinătate

Luni, 7 decembrie, la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialişti care va analiza situația pacienţilor cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România, în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung. Acest plan include atât îngrijirile medicale de recuperare cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii.

În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate  care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiintate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program  de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Ministerul Sănătății a aprobat tratamentul  în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.

Ministerul Sănătăţii analizează situaţia infecţiilor intraspitaliceşti în cazul pacienţilor cu arsuri

31 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în spitalele bucureștene, dintre acestea șase fiind în stare critică și gravă. Alţi 30 de pacienți se află în unități medicale din străinătate.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând la 60.

CITEŞTE ŞI: Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi confirmă: „Trei pacienţi au murit din cauza infecţiilor din spital”